0

Geen producten in de winkelwagen.

BEL ONS

058 844 7770

Seizoenen

De beste band voor elk seizoen

Welk band heb ik nodig?

Zomerbanden

Zomerbanden kunt u het grootste gedeelte van het jaar het best monteren. Zomerbanden bieden namelijk optimale grip en een juiste wegligging. Juist ook in het voor- en najaar bied een zomerband deze prestaties. Belangrijk bij de juiste werking van een zomerband is dat de temperatuur boven de 7 graden Celsius blijft.

All Season banden

All season banden staan bekend om goede prestaties onder veel verschillende weersomstandigheden. De all season band voorkomt dat je van banden moet wisselen in het voor en najaar. Dit is kostenbesparend.

De all season band staat bekend ook bekend als vierseizoenenband  en is ontworpen voor duurzame grip en tractie (dat is de capaciteit om het vermogen van de motor over te brengen op de weg) onder uiteenlopende omstandigheden op de weg. (Droog/ nat in een gematigd koel klimaat)

Winterbanden

Winterbanden zijn veiliger dan de all season band en zomerband gedurende de wintermaanden. Als u meer dan 10.000 km per jaar rijdt is de winterband ook sterk aan te bevelen. Als voorbeeld, met een snelheid van 50km p/u rijden door ijzel komt de auto 8 meter eerder tot stilstand ten opzicht van een zomerband. Dat klinkt niet als veel, maar dat is een verschil van ruim anderhalve auto.

Gaat u in de winterperiode naar het buitenland; dan is de winterband in de landen om ons heen vaak verplicht.

Bel vrijblijvend

058 – 844 7770

Openingstijden

Ma – Vrij  9:00 – 18:00u

Zat 09:00 – 17:00u

Zo Gesloten

Chat openen
1
Kunnen wij je helpen?
Hallo 👋
Kunnen we je helpen?