0

Geen producten in de winkelwagen.

BEL ONS

058 844 7770

Leveringsvoorwaarden

LEVERINGSVOORWAARDEN AutobandenXL

Deze leveringsvoorwaarden maken samen met de algemene voorwaarden deel uit van de koop-/verkoopovereenkomst van AutobandenXL. In deze leveringsvoorwaarden wordt uiteengezet hoe AutobandenXL omgaat met leveringen (aan- en verkoop) en de daarbij geldende betalingsvoorwaarden.

Artikel 1 – Leveringen

De levering van de bestelde autobanden geschiedt door middel van gerenommeerde pakketdiensten. AutobandenXL heeft niet in de hand welke pakketdienst uw levering bezorgt.

Artikel 2 – Levertermijn

Bestellingen worden, na betaling, binnen 1 á 2 dagen verzonden. AutobandenXL is voor de bezorging afhankelijk van derden (bezorg-/ koeriersdienst). Hoewel AutobandenXL de verzending binnen de genoemde datum garandeert, heeft AutobandenXL geen invloed op de aflevering/ bezorging van het verzonden product. Onder de normale omstandigheden geldt dat levering de eerst volgende werkdag na de verzending zal zijn.

Artikel 3 – Controle van de levering

Bij aanname, dus nog voordat de handtekening gezet wordt, dient de zending gecontroleerd te worden op o.a. aantal, maat en type band. Eventuele afwijkingen dienen op de aflever bon genoteerd te worden. Bij aanname dient afnemer tevens te controleren op eventuele zichtbare schade aan het pakket. Bij eventuele schade dient afnemer de pakketten te weigeren en hiervan melding te maken bij AutobandenXL. Na aanname is AutobandenXL niet langer verantwoordelijk voor de zending, hetgeen inhoudt dat de factuur betaald dient te worden.

Artikel 4 – Verzendingen

Voor het per pakketdienst verzenden van de banden rekent AutobandenXL verzendkosten. Voor de geldende verzendkosten verwijzen we u naar artikel 12.

Het aantal pakketten dat verstuurd wordt, is afhankelijk van de hoeveelheid en grootte van de banden. In één pakket kunnen twee banden met als bovengrens t/m 17inch. Binnen dit artikel gelden de volgende uitzonderingen:

  • Voor banden/ velgen die groter zijn dan 17 inch geldt één band per pakket.
  • Banden voor 4 x 4 auto’s en bestelwagens worden altijd per stuk verpakt.

De verzendkosten zijn inclusief weigering. Indien vóór de levering bekend is dat het pakket foutief is (annulering), kunnen de banden bij de pakketdienst geweigerd worden. Er worden dan geen retour (verzend) kosten gerekend, maar wel verzend- en administratiekosten. Na het laden van de banden is annulering niet meer mogelijk. De banden worden naar het door u opgegeven adres verstuurd, de verzendkosten worden altijd aangerekend. Meer over annuleren vindt u onder artikel 6 en 7.

Artikel 5 – Milieuheffing

Naast transportkosten rekent AutobandenXL een milieuheffing. Deze bijdrage is vastgelegd in het besluit ‘Beheer Autobanden/ velgen’ van de Vereniging Band en Milieu. Als lid van deze vereniging draagt AutobandenXL bij aan een gestructureerde inzameling en milieuverantwoordelijke herverwerking van gebruikte autobanden. De kosten van de milieuheffing zijn inbegrepen bij onze prijzen.

Artikel 6 – Annulering/retouren met pakketdienst

Als algemene regel geldt dat AutobandenXL geen banden retour neemt. AutobandenXL is niet verantwoordelijk voor eventuele fouten van de klant. Verkeerde bestellingen die het gevolg zijn van een fout in onze eigen administratie worden natuurlijk wel en zonder verdere kosten retour genomen. Reeds door afnemer gemonteerde bandwiel- combinaties worden niet retour genomen ongeacht of de fout voortvloeit uit eigen administratie. Afnemer wordt geadviseerd altijd eerst de fabriek richtlijn te controleren, waarna de banden op het voertuig door klant zelf en/of derden worden gemonteerd.

Op de algemene regel zijn de volgende uitzonderingen van toepassing:

  • Banden/ velgen die tijdig (dus voor het laden) worden geannuleerd, worden zonder kosten retour genomen. Hiervoor worden wel administratiekosten gerekend. Meer over annuleren vindt u onder artikel 7.
  • Banden of gemonteerde Band wielcombinatie aangeleverd door AutobandenXL die na overleg met AutobandenXL retour gestuurd worden na levering. Dit geschiedt alleen in zeer uitzonderlijke gevallen wanneer er een dringende reden aan ten grondslag ligt. In dit geval worden retour- en administratiekosten gerekend. Meer over retourneren vindt u onder artikel 8.

Artikel 7 – Annuleren

Indien u een pakket annuleert dat reeds door ons verwerkt is (maar nog niet geladen), rekenen wij administratiekosten door. U hoeft in dit geval dus geen retourkosten te betalen. In geval van annulering doen wij onze uiterste best om de bestelling ook te annuleren. Hierop kunnen wij echter geen garantie geven.

Artikel 8 – Retourkosten

Over het algemeen geldt dat AutobandenXL geen banden  retour neemt, tenzij er een fout heeft plaatsgevonden in de eigen administratie. In enkele uitzonderlijke gevallen worden de banden eventueel wel retour genomen (zie artikel 6). In die gevallen gelden retour (verzend) kosten van € 10,50 per pakket. De aankoopprijs wordt, met aftrek van 20%, aan u gecrediteerd. Binnen dit artikel zijn de volgende regels van toepassing:

  • In één pakket kunnen twee banden met als bovengrens t/m 17 inch
  • Voor banden die groter zijn dan 17 inch geldt één band per pakket.
  • Banden voor 4 x 4 auto’s en bestelwagens worden altijd per stuk verpakt.

Artikel 9 – Administratiekosten

In geval van retourneren worden altijd administratiekosten gerekend. Deze komen bovenop de transportkosten en bedragen € 5,00 per band. Deze kosten omvatten het verwerken van de retour aanvraag, het lossen en wegwerken van de banden en het aanmaken van de creditnota.

Artikel 10 – Betalingen

Betalingen geschieden elektronisch middels Ideal of conform de op onze factuur aangegeven betalingstermijn en – voorwaarden.

Artikel 11 – Algemene verkoop- en betalingsvoorwaarden

Op al onze leveringen en/of diensten zijn de algemene voorwaarden van toepassing. Deze voorwaarden worden op eerste verzoek gratis toegezonden, zijn in ons bedrijf te verkrijgen, zijn te downloaden via onze website.

Artikel 12 – Geldende tarieven (per april 2022)

Voor het versturen van uw bestelling rekent AutobandenXL verzendkosten van € 5,00 per band. Hoeveel pakketten er verstuurd worden, is afhankelijk van het aantal en de grootte van de banden (zie artikel 4). Voor de waddeneilanden geldt bovenop de verzendkosten een toeslag van €25,00 per band.

Artikel 13 – Geldigheid

AutobandenXL behoudt zich het recht voor om de leveringsvoorwaarden te wijzigen. We brengen u hiervan tijdig op de hoogte. Op onze algemene voorwaarden, die tevens deel uitmaken van de koop-/verkoopovereenkomst, is het algemeen Nederlands recht van toepassing.

Chat openen
1
Kunnen wij je helpen?
Hallo 👋
Kunnen we je helpen?